Verkoopprocedure

Vanaf donderdag 12 mei 12.00 uur is het mogelijk om je digitaal in te schrijven voor de 20 woningen Fresiatuin van Tuindershof ZUID. Inschrijven kan tot maandag 23 mei 12.00 uur. Projectnotaris Wienen zal daarna de loting verrichten. Vanaf woensdag 25 mei wordt met de kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen telefonisch contact opgenomen voor een verkoopgesprek. Deze gesprekken vinden zoveel mogelijk plaats in de eerste weken na de inschrijfperiode.

 

Welke stappen moet je doorlopen om in aanmerking te komen voor een woning? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werk gaat.

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, donderdag 12 mei om 12:00 uur, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de prijzen en de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en technische omschrijving.

Heb je tijdens het doornemen van de verkoopinformatie een vraag? Stel deze dan aan het verkoopteam!

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat bij de hypotheekadviseur vrijblijvend een haalbaarheidscheck uitvoeren.

2. Inschrijven

Tijdens de inschrijfperiode kun je je via het online formulier op de website inschrijven op jouw voorkeurswoning(en). Zorg dat je inschrijving vóór maandag 23 mei 12:00 uur binnen is. Je kan je voor 4 voorkeurswoningen inschrijven. Zet daarbij je meest favoriete woning op je 1e voorkeur, de loting vindt zoveel als mogelijk plaats op 1e voorkeur.

Na verzending van je inschrijving ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check dan je spam-folder!

Wil je je inschrijving aanpassen? Doe dan opnieuw een inschrijving binnen de inschrijftermijn op hetzelfde e-mailadres. We houden de meest recente inschrijving aan.

3. Loting bij de notaris

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van een notariële loting door projectnotaris Wienen.

  • Er wordt geloot op het bouwnummer van je eerst aangegeven voorkeur.
  • Er wordt bij de loting voorrang gegeven aan kandidaten die er zelf willen gaan wonen (Voor bnr. 3 t/m 6 geldt een Zelfbewoningsplicht van minimaal 2 jaar). 
  • De datum of het tijdstip waarop je het inschrijfformulier verzendt, heeft géén invloed op de loting, zolang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum op maandag 23 mei 12:00 uur.
  • Projectnotaris Mr. J.D. Wienen te Pijnacker zal na de inschrijftermijn de loting verrichten.

Let op: je meest recente inschrijving wordt meegenomen in deze loting en er wordt maximaal één inschrijving per huishouden meegenomen in de loting. De overige inschrijvingen worden verwijderd.

De inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Dit houdt in dat uitsluitend de op het inschrijvingsformulier vermelde persoon/personen op het opgegeven woonadres voor een woning in aanmerking kan/kunnen komen. (Echt)paren dienen zich samen in te schrijven.

4. Toewijzing

Vanaf woensdag 25 mei wordt met de kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen telefonisch contact opgenomen voor een verkoopgesprek. Deze gesprekken vinden zoveel mogelijk plaats in de eerste weken na de inschrijftermijn.

  • Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven.
  • Heb je géén woning toegewezen gekregen? Dan ontvang je hierover een bericht en kom je automatisch op de reservelijst. 
  • Heijmans behoudt zich het recht voor zelf de toewijzing te verrichten.

5. Verkoopgesprek

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigen wij je uit voor een verkoopgesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over de woning, het project en het aankoopproces. Wij nemen de informatie met je door en lichten de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning en toegang tot de online Mijn Heijmans omgeving, waar je alle verkoopdocumenten terug vindt. De woning is nu voor je gereserveerd. De optie wordt verstrekt voor één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

 

6. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? Dan volgt er na die week een koopafspraak om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) door te nemen en digitaal te ondertekenen.

 

Nog vragen? Neem contact op met het verkoopteam! Of bekijk de veelgestelde vragen.