Verkoopprocedure

Vanaf maandag 31 oktober 12.00 uur is het mogelijk om je digitaal in te schrijven voor de 23 woningen op het eiland Tulpenhof in Tuindershof ZUID. Inschrijven kan tot woensdag 9 november 12.00 uur. Hierna vindt de toewijzing van de woningen plaats d.m.v. een loting door de projectnotaris. Vanaf vrijdag 11 november wordt met de kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen telefonisch contact opgenomen voor een verkoopgesprek. Deze gesprekken vinden zoveel mogelijk plaats in de eerste weken na de inschrijfperiode.

 

Welke stappen moet je doorlopen om in aanmerking te komen voor een woning? We leggen je hieronder graag uit hoe de verkoop in zijn werk gaat.

1. Oriënteer je op de website

Wanneer de verkoop start, maandag 31 oktober om 12:00 uur, vind je op de website alle informatie om jouw favoriete bouwnummer(s) te kiezen. Verdiep je in de prijzen en de verkoopdocumentatie, zoals de verkooptekeningen en de technische omschrijving.

Heb je tijdens het doornemen van de verkoopinformatie een vraag? Stel deze dan aan het verkoopteam!

Tip! Voordat je een keuze voor een woning maakt, is het verstandig een goed beeld te hebben van je financieringsmogelijkheden. Laat je bij de hypotheekadviseur vrijblijvend adviseren. Bij inschrijving wordt niet gevraagd om financiële informatie, deze heeft dan ook geen invloed op de toewijzing.

2. Inschrijven

Tijdens de inschrijfperiode kun je je via het online formulier op de website inschrijven op jouw voorkeurswoning(en).

De datum of het tijdstip waarop je je inschrijving verstuurd heeft géén invloed op de toewijzing, zo lang je dit maar doet vóór de sluitingsdatum op
woensdag 9 november 12:00 uur.

Je kan je voor 4 verschillende woningen (bouwnummers) inschrijven. Zet daarbij je meest favoriete woning op de 1e voorkeur, de loting vindt per woning plaats op volgorde van voorkeur.

Na verzending van je inschrijving ontvang je een bevestiging per e-mail. Geen e-mail gehad? Check dan je spam-folder!

Wil je je inschrijving aanpassen? Doe dan opnieuw een inschrijving binnen de inschrijftermijn op hetzelfde e-mailadres. We houden de meest recente inschrijving aan, de oude inschrijving wordt verwijderd.

3. Loting bij de notaris

De woningen worden na sluiting van de inschrijfperiode toegewezen op basis van een loting door de projectnotaris.

  • Projectnotaris Mr. J.D. Wienen te Pijnacker zal de loting verrichten.
  • Er wordt per woning (bouwnummer) geloot op de 1e voorkeur. Zijn er géén 1e voorkeuren per woning, dan wordt er geloot uit alle 2e voorkeuren enz.
  • Ook de reservelijst voor een woning wordt geloot op volgorde van voorkeur.

Let op: De inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Dit houdt in dat uitsluitend de op het inschrijvingsformulier vermelde persoon/ personen op het opgegeven woonadres voor een woning in aanmerking kan/ kunnen komen. (Echt)paren dienen zich samen in te schrijven.

4. Toewijzing

Vanaf vrijdag 11 november wordt met de kandidaten die een woning toegewezen hebben gekregen telefonisch contact opgenomen voor een verkoopgesprek. Deze gesprekken vinden zoveel mogelijk plaats in de eerste weken na de inschrijftermijn.

  • Je kunt alleen een bouwnummer toegewezen krijgen als je je daadwerkelijk voor dat bouwnummer hebt ingeschreven.
  • Heb je géén woning toegewezen gekregen? Dan ontvang je hierover een bericht per e-mail en kom je automatisch op de reservelijst. 
  • Heijmans behoudt zich het recht voor zelf de toewijzing te verrichten.

5. Verkoopgesprek

Heb je een woning toegewezen gekregen? Dan nodigen wij je uit voor een verkoopgesprek. Tijdens dit gesprek ontvang je aanvullende informatie over de woning, het project en het aankoopproces. Wij nemen alles met je door en lichten de verschillende mogelijkheden (opties) toe. Ben je nog steeds geïnteresseerd in de woning? Dan krijg je een ‘optie’ op de woning en toegang tot de Mijn Heijmans omgeving, waar je alle relevante verkoopdocumenten terug vindt. De woning staat nu voor je onder optie, deze wordt verstrekt voor één week. Zo heb je genoeg tijd om alle informatie nog eens rustig door te nemen.

 

6. Beslissen

Weet je zeker dat dit de juiste woning voor je is? En wil je overgaan tot aankoop? Dan vragen wij je je gegevens aan te vullen voor het opmaken van de koop-/ aannemingsovereenkomst. Desgewenst kunnen we deze nog toelichten waarna je aansluitend digitaal tot ondertekening kan overgaan. 

 

Nog vragen? Neem contact op met het verkoopteam! Of bekijk de veelgestelde vragen.