Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Tuindershof ZUID? Lees hieronder de veelgestelde vragen. 

De online verkoop van de eerste 20 ééngezinswoningen aan de Fresiatuin gaat 12 mei 2022 van start. Vanaf dat moment staat alle verkoopdocumentatie online en kan je je online inschrijven voor de woningen van je keuze tot 23 mei 12:00 uur.

De 23 twee-onder-een-kap-, drie-onder-een-kap- en vrijstaande woningen aan de Tulpenhof gaan naar verwachting in september 2022 in verkoop.

Vanaf de start verkoop kan je de verkoopdocumentatie bekijken via het kopje 'Downloads' in het menu.

De definitieve prijzen worden vanaf de start verkoop bekend gemaakt en zijn dan terug te vinden op de website. 

Vanaf de start verkoop is het mogelijk om je in te schrijven via het online inschrijfformulier op de website. Inschrijven kan uitsluitend digitaal. 

Zodra de online inschrijving van de woningen start, zal ook de sluitingsdatum bekend gemaakt worden. 

Voor de 20 woningen aan de Fresiatuin start de inschrijving 12 mei 12:00 uur en sluit 23 mei 12:00 uur. Binnen deze termijn kan je je voorkeuren aangeven voor een woning middels het online inschrijfformulier.

Nee helaas niet. Bij interesse in de woningen van Tuindershof ZUID zal er opnieuw online moeten worden ingeschreven.

Via loting door de projectnotaris (Wienen in Pijnacker). Mochten er na de loting afvallers zijn, zal Heijmans de woningen toewijzen onder de geïnteresseerden in de reservelijst. Dit gebeurt zoveel mogelijk onder inschrijvers die hun eerste keuze op het betreffende 'afgevallen bouwnummer' hebben gemaakt, zodat Heijmans een zo'n optimaal mogelijke verdeling kan maken. Vanaf start verkoop zal de volledig verkoopprocedure online beschikbaar zijn. 

Na inschrijving vindt de toewijzing plaats door middel van een loting bij de projectnotaris. Na de toewijzing neemt Heijmans of één van de verkopende makelaars contact op met de geselecteerde kandidaten voor een koopafspraak. De overige kandidaten worden per mail geinformeerd.

De woningen van Tuindershof ZUID bieden o.a. starters en doorstromers een kans op de woningmarkt. Heijmans draagt graag bij aan de kansen op de woningmarkt voor deze doelgroepen. In het project Tuindershof ZUID krijg je daarom voorrang als je er ook zelf gaat wonen. Daarnaast geldt voor de woningen aan de Fresiatuin met bouwnummer 3 t/m 6 een zelfbewoningsplicht van 2 jaar.

1 week.

Dit zal na de zomer van 2022 zijn, naar verwachting september. Schrijf je in voor de nieuwsbrief via de website om op de hoogte te blijven. 

Van de appartementen is de bouw eind maart 2022 gestart. Van de woningen is het afhankelijk van de verkoopsnelheid en/of we tijdig de omgevingsvergunning ontvangen. Voor de eerste 20 ééngezinswoningen aan de Fresiatuin start de bouw naar verwachting eind 2022. 

De prognose oplevering is afhankelijk van de start van de bouw. De appartementen verwachten we medio 2023 op te leveren. Voor de woningen aan de Fresiatuin, verwachten we een prognose oplevering vanaf 4e kwartaal 2023. Voor de woningen aan de Tulpenhof is de oplevering afhankelijk van de verkoopsnelheid en de start van de bouw.

Notaris Mr. J.D. Wienen in Pijnacker.

Nee.

Nadat Heijmans de opschortende voorwaarden vervuld heeft verklaard. Je krijgt hier tijdig een melding van, dat noemen we de zogenoemde 'Hoerabrief'. Wij verwachten voor de 20 woningen aan de Fresiatuin dat je eind 2022 naar de notaris kunt.

De grondrente start nadat de opschortende voorwaarden vervuld zijn verklaard. Alle kopers worden hierover bericht in de 'Hoerabrief'.

Bouwrente is nu nog niet van toepassing. Als je direct na het vervallen van de opschortende voorwaarden passeert bij de notaris heb je niets met bouwrente van doen. Echter je hebt wel te maken met renteverlies tijdens de bouw. De hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen (dubbele woonlasten).

De woning wordt geleverd met SWK garantie. Alle informatie hierover ontvang je tijdens het verkoopgesprek met de makelaar of commercieel manager van Heijmans.

Tijdens het bouwproces zijn er 4 vaste momenten om de bouwlocatie te bezoeken (afgezien van de schouw- en oplevering): 2x Kijkmiddag, 1x inmeetdag, start bouw event. Uiteraard houden wij de Covid-19 maatregelen aan. Buiten deze dagen is het helaas niet mogelijk om de bouwlocatie te betreden.

Via het Mijn Heijmans klantportaal vragen wij je jouw schoenmaat door te geven. Voor het 1e bezoek ontvang je een bouwhelm, veiligheidshesje en - schoenen. Dit is uitsluitend voor koper 1 en 2. Kinderen zijn helaas niet toegestaan op de bouwlocatie.

Naast alle installaties, wordt de woning wordt standaard voorzien van sanitair en tegelwerk. De keuken is niet inbegrepen.

Vanaf de start van de verkoop zal er een optieprijslijst beschikbaar zijn, je vindt dit onder het kopje 'downloads'

Zodra de verkoop van de woningen start, zullen ook de showrooms voor het sanitair en tegelwerk bekend zijn. Eigenhuis Keukens zal tevens een projectaanbieding beschikbaar stellen voor de verschillende woningen in Tuindershof ZUID. Informatie hierover vind je vanaf start verkoop terug bij de downloads.

Ja, Heijmans werkt samen met Eigenhuis Keukens. Als koper van een woning van Heijmans krijg je de HIP-pas (Heijmans Important Person), waarmee je extra korting krijgt bij Eigenhuis Keukens. Daarnaast zal Eigenhuis ook een projectaanbieding maken welke vanaf start verkoop bij de Downloads wordt getoond.

In verband met de risico’s en garanties e.d. behoort dit niet tot de mogelijkheden. Wel is het mogelijk om tijdens een koperskijkmiddag deze personen/bedrijven de werkzaamheden te laten beoordelen en/of inmeten.

Door de aanpassing van de wettelijke eisen (o.a. geen gas, nieuwe Bengnormen) zijn veel duurzaamheidsmaatregelen standaard geworden. Het is verplicht een leveringsovereenkomst af te nemen bij Eteck (zie voor de tarieven de tarievenkaart van Eteck). Deze informatie wordt beschikbaar vanaf start verkoop, onder het kopje 'Downloads'.

Voorlopig krijgen de woningen een energielabel van A++

Alle woningen worden aangesloten op het systeem van Eteck voor warmte en koude voorziening. Dit systeem bestaat uit collectieve bodembronnen en een individuele warmtepomp welke in eigendom zijn van Eteck. Het is verplicht een leveringsovereenkomst af te sluiten met Eteck (zie voor de tarieven de tarievenkaart van Eteck). Eteck blijft ook eigenaar van de warmte- en koudevoorziening. Vanaf start verkoop zal hier meer informatie over beschikbaar zijn onder het kopje 'Downloads'.

Parkeren is openbaar. Achter de woningen worden parkeervoorzieningen gemaakt.

Parkeren is openbaar. Achter de woningen worden parkeervoorzieningen gemaakt, waar ook bezoek gebruik van kan maken.

Op dit moment is nog niet duidelijk waar en hoeveel laadpalen de gemeente in het openbaar gebied zal plaatsen.

Op basis van de huidige inzichten is er vanuit stikstof geen belemmering voor de ontwikkeling in Tuindershof ZUID.

Op dit moment vordert de bouw gestaag op alle bouwprojecten van Heijmans en daar zijn wij bijzonder trots op! Zodra hier wijzigingen in komen, houden wij je uiteraard op de hoogte.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.