Financiering Nieuwbouwwoning

Er komen veel financiële vragen op je af bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Het is daarom belangrijk om jouw financiële situatie goed in kaart te brengen, zodat je weet of een woning in Tuindershof ZUID voor jou haalbaar is. Een financieel adviseur kan je daarbij helpen. De adviseurs van Haaglanden Hypotheek staan vrijblijvend en kosteloos voor je klaar om je te adviseren over een nieuwbouwwoning in Tuindershof ZUID.

 

Haaglanden Hypotheek

Ontzorgen en kopers van A tot Z naar hun nieuwe woning begeleiden. Dat is waar de projectadviseurs van Haaglanden Hypotheek voor staan. Geen hoogdrempelig kantoor, maar juist enorm aangenaam en toegankelijk. Dit kantoor loopt al jaren mee in de financiële wereld en is gespecialiseerd in nieuwbouwhypotheken.

Onderscheidend is met name de persoonlijke aanpak. Een hypotheek gaat over mensen. Daarom bespreken zij alle plannen altijd persoonlijk. Bij hun op kantoor (mits de overheidsmaatregelen dit toestaan) of via een video call. De adviseurs zijn flexibel qua werktijden en besteden veel tijd aan hun klanten. En terecht, vinden zij. Want een huis kopen, al is het je tweede of derde, blijft een stressvolle aangelegenheid. Dan kun je wel iemand gebruiken die je door alle bomen het bos weer laat zien.

Potentiële kopers kunnen speciaal voor dit project kosteloos en vrijblijvend een oriëntatiegesprek krijgen, waarbij de specifieke mogelijkheden uitgebreid aan de orde komen. De moeite waard, want deze hypotheekspecialisten helpen je maximaal te profiteren van de voordelen van een nieuwbouwhypotheek. En doordat zij samenwerken met meer dan 25 geldverstrekkers kunnen zij exact zien waar de beste voorwaarden voor welke koper van toepassing zijn.

 

Een aantal tips

Handig om te weten, is dat je voor het kopen van een energiezuinig nieuwbouwhuis een hogere hypotheek kunt krijgen. Nog een plus: de extra hypotheekrentekorting die een energiezuinige woning oplevert. Je kunt dus meer lenen én je krijgt een lagere hypotheekrente. Een andere opsteker is dat je bij nieuwbouw je nieuwe keuken, badkamer, toilet of andere aanpassingen op het standaard bouwplan voor 100% mag meefinancieren in het totale hypotheekbedrag.

Overbruggingshypotheek

Een ander punt van aandacht bij nieuwbouw zijn de overbruggingsmogelijkheden voor kopers die al een koopwoning hebben. Van belang is hier vooral de zogenoemde “overbruggingshypotheek”. Deze sluit je af  van de overwaarde van jouw oude huis. Meteen na de overdracht los je dat bedrag in één keer weer af. Voordeel hiervan is dat je de overwaarde direct kunt meefinancieren. Hierdoor is de hypotheek een stuk lager en dus een lagere rente.

Dubbele lasten

Iets anders wat de koop van een nieuwbouwhuis met zich meebrengt: dubbele lasten. Want al staat er nog geen muur overeind, vanaf het moment dat je als koper bij de notaris bent geweest, moet je al deels gaan betalen. En omdat wonen in een huis dat half af is niet echt aantrekkelijk is, zul je – tot de tijd dat het huis wordt opgeleverd – óók nog een andere woning moeten hebben. Gelukkig zijn er oplossingen voor deze dubbele maandlasten tijdens de bouwtijd. Bijvoorbeeld door de hypotheekrente en aflossing tijdens de bouw mee te financieren in de hypotheek. Hoe dat allemaal precies werkt, leggen zij tijdens het oriëntatiegesprek duidelijk uit.

 

Wil je meer weten? Maak nu vrijblijvend en kosteloos een afspraak!

Haaglanden Hypotheek
Zilveren Zweep 2
2632 GP Nootdorp
015 – 310 87 50
[email protected]
www.haaglandenhypotheek.nl